WAAROM (VOORAL) FILIPIJNSE GERECHTEN?

 

Niet enkel omdat wij trots zijn op onze afkomst, maar vooral omdat de Filipijnse keuken UNIEK is en nog steeds heel onbekend.

 

De Filipijnen is een smeltkroes van verschillende culturen. Voordat de Filipijnen onafhankelijk werd, had het land 300 jaar Spaanse kolonisatie achter de rug, gevolgd door een prominente aanwezigheid van de VS. Vele Spaanse en Amerikaanse invloeden zijn in de lokale keuken doorgesijpeld. Natuurlijk zijn de buurlanden ook ware inspiratiebronnen voor Filipijnse gerechten. Denk maar aan de wereldberoemde Thaise cuisine, de Chinese, Vietnamese en Indonesische keukens. We moeten het ook niet ver zoeken om de unieke en gevarieerde keuken van De Filipijnen te verklaren. Het land bestaat namelijk uit meer dan 7000 eilanden met elk een eigen verhaal, geschiedenis en kookkunst. Zo is de Filipijnse keuken het product van een melting pot. Dit is wat Sibz haar klanten aanbiedt: een snuifje Europa, een druppel Verenigde Staten, een theelepel Zuid-Oost Azië en een eetlepel Filipijnen. Door deze melting pot is er voor iedereen iets lekkers in het Sibz-menu.

 

Naast Filipijnse desserten bieden wij ook HARTIGE, WARME GERECHTEN UIT DE FILIPIJNSE KEUKEN aan.

 

Heb je zin in iets bekends of zoek je iets nieuws? Ben je een zoetekauw of heb je liever iets hartigs? Sibz heeft altijd iets voor jou!